1. Egyetlen dolog, ami születésedtől a sírodig elkísér: a saját szervezeted. Érdemes megismerni

0
2192
views

Tájékozatlanul kezdtem

Azt észrevettem, hogy a tejes ételek megártanak, de amikor azokat kihagytam, bár pillanatnyilag jobban lettem, mégis folytatódtak az ismeretlen és sokféle tünetek. Nehéz felsorolni, de majd később írok ezekről is. Most csak a lényeget, és amire utólag jöttem rá.

Tehát a laktóz után elhagytam a glutén tartalmúakat, majd a fruktóz tartalmúakat, később a tartósítószereseket is. Addig olvasgattam hírességektől (Szendi Gábor, Papp Lajos professzor), és kísérletezgettem magamon, mire sok mindent megértettem, azt is, mi is az a hisztaminszint. Ma már  felismerem, mikor emelkedik meg a szervezetben.

Persze voltam én orvosoknál is. A háziorvosok tanácstalanok. Belgyógyász, gasztroenterológus ad néhány tippet. Mindig a belek állapotától függ, milyen étrendre van szükség. Nincs sablon. Gondoljunk bele, ha valaki kórházban van, főleg, ha emésztési gonddal, mivel kezdik az étrendet lábadozás alatt? Tea, zöldséglé, főtt krumpli. Még répát is csak később adnak stb. Ha a beleink gyulladásban vannak, így kell elkezdeni a diétát, és gyógyteákkal lehúzni a gyulladást, majd fokozatosan bevezetni a következő ételeket. Honnan tudjuk hogy gyulladás van? Ég a gyomrunk, hasmenésünk van. Túlságosan jólesik a hideg ital és étel, a forrót pedig nem bírjuk. Ha az orvos savcsökkentőt ír fel, nem szabad bevenni. A gyomorsavra szükség van, avval emésztünk. A gyomorégés a legtöbb esetben gyulladás. A vérkép is kimutatott egy enyhe gyulladást, és folyton azt kérdezték, fel vagyok-e fázva. Mondtam, hogy nem, és ebben maradtunk.

Most tökéletes a vérképem. Ha nem úgy kezdem a diétázást, hogy elhagyok ezt, elhagyok azt, hanem rögtön a minimális étkezéssel indítottam volna, és úgy hozok be plusz ételeket, nem kerül 2 évembe a kísérlet. Így viszont hatalmas tapasztalatom van. Sokba került… kb. 50-60 olyan rosszullétbe, mintha megmérgeztek volna. Kimondottan mérgezési tüneteket produkáltam, ami az idegeimet is megtámadta. Már az is rendbe jött. Tehát érdemes magunkért tenni valamit.

Jó egészséget!

Facebook Comments

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here