A citromról és a citromfacsaróról

Szerintem nem csak engem bosszant, ha a citromcsavaróra rászárad a vucli

2
1327
views

Téged is zavar, ha a citromfacsaróra szárad a vucli? Engem nagyon.
Most leírom neked az én három módszerem ez ellen…

Valamikor elgondolkoztam azon, ki találhatta fel ezt a fránya készüléket? Hát oda kellene állítani mosogatni. Tudom, aki precíz és szorgalmas, azonnal elöblíti minden használat után. Amikor egyéb fontos teendőim vannak, észre sem veszem, hogy nem mostam el rögtön. Persze ez már csak a múlt. Elég régen reformáltam ezt az ügyet.

1. Ha csak egy pohár teába kell citrom

Ha csak egy pohár teába kell citrom, akkor úgy vágom el, mint a dinnyét szokás. Hosszában ketté, aztán „dinnyeszeletet” vágok belőle. A magot kipöckölöm, és összenyomva a teába csavarom. A felvágott citrom, ha nem használom el, így „begyógyítja magát”, és sokáig eláll, ellentétben a félbevágott, és csak kicsit kicsavart citrommal. Az bizony erjed, majd megbüdösödik, vagy muslincák eledele lesz. Nem úgy a késvágás mentén, ahol is védőhártyát növeszt magának ez a csodalény gyümölcs.

2. Ha fél citromot, vagy egész citromot használok valamihez

Ha fél citromot, vagy egész citromot használok valamihez, akkor keresztbe kettévágom, ahogy eddig is, nem úgy, mint a dinnyét. Egy átmeneti tálkába összenyomva kifacsarok belőle valamennyit, majd egy evőkanalat körbeforgatva az egész nedű kijön, szinte mind egy cseppig, nem úgy, mint a citromcsavaró esetében, ahol, ha a méret nem stimmel, marad benne nedű. Az átmeneti tálkából egy mokkáskanállal villanás alatt kiszedhető a mag, és íme a 100%-os friss lé.

 

3. Azon ritka alkalom, ha tömegével kell sok citromot csavargatnom

Még eddig nem kellett, de ha előfordulna, akkor, nosza, elő a citromcsavaróval, amit remélem, megtalálok a konyhaszekrény mélyén a soha nem használatos eszközök között. Az is lehet, hogy ebben az esetben is többet érek egy rozsdamentes kanállal, mert nem kísért az a kényszerképzet, hogy a műanyagból valamit kiold a citrom sava.

Végkövetkeztetésem

Régen, amikor még nem volt műanyag, a citromcsavarót üvegből gyártották le, jobb helyeken monogramos drága eszköz volt. Tehát a feltalálójának, gyártójának különös érdeke fűződött ahhoz, hogy a kreativitáshiányban létező embereket meggyőzze, micsoda nagy találmány hozott létre, és mennyivel megkönnyíti a citrom kifacsarását evvel az eszközzel.

Facebook Comments

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here