Most akkor árt a só vagy nem árt?

0
837
views


 – a sócsökkentett étkezésről

Miután Papp Lajos professzor is előadást tartott a só jótékony hatásáról, és a betegektől való sómegvonást az élet elleni merényletnek titulálta, már kezdtem azt hinni, végre tisztán látunk. Csak nézek, hogy az iskolákban bevezetik a sócsökkentett ételeket, és a húsiparnál dicsőségnek számít az alacsony sótartalom. Az én kényes emésztésem miatt alaposan utánanéztem annak, hogy jól érzem-e a só jótékony hatását minden téren, amit immár 20 éve tapasztalhatok.

De vegyük a “régieket”. Sóval tartósítottak. Tehát ha a húsáruba nem adagolnak elég sót, mit is kell beletenni? Tartósítószert. Ha a szervezet nem kap elég sót, fáradékony lesz. Mit is mondtak az élénk emberre régen? Be vagy sózva? A só élénkít, erőt ad.  A sóhiány még ájulást is okozhat, tapasztaltam. Épp olyan érzés, mint amikor leesik az ember vércukra. Hogy miért? Tessék gondolkodni. A testnedveink sósak. Tehát sem a sót, sem a vizet nem szabad megvonni a szervezettől. Az, hogy mi az a mennyiség, amire szükség van, ne mondja meg senki. Mindig más a kívánt mennyiség, de bármilyen hihetetlen, a szervezet jelez. Vagy nem hihetetlen? Ha odafigyelsz, észreveszed, hogy ha sósat ettél, egy idő után nem kívánod. Ha pedig kívánod, akkor kell a só. A hőségriadóban osztogatják a hideg vizet. Jó, mert pótolja a folyadékot, és lehűt. Sós limonádét pedig bonyolult lenne ilyen nagy mennyiségben elkészíteni. Meglepődsz? Sós limonádé? Az biztos fujj ízű lehet, azt gondolod? Képzeld el a salátalét. Mit is teszünk bele? Vizet, sót, cukrot és ecetet vagy citromot. Na? Finom? De mennyire! Ha érdekel még a sok jó tapasztalatom a sóról, és egyéb étkezéssel, egészséggel kapcsolatos tapasztalatom, iratkozz fel ide, hogy értesítést kapj az új cikkek megjelenéséről:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here